لذت از هوشبری با وبلاگ اکسیژن اکسیژن اولین وبلاگ تخصصی هوشبری دانشگاه علوم پزشکی همدان
|
برونشیت مزمن چیست؟
منبع:http://hoshbari87.blogfa.com
برونشیت به معنای التهاب لوله های برونشی( نایژکها ) می باشد. زمانیکه نایژکها ملتهب یا عفونی می شوند، هوای کمتری قادر به عبور و ورود و خروج به ریه ها خواهد بود و معمولاً فرد مقادیر زیادی خلط در طی سرفه دفع می کند. بسیاری از افراد در طول زندگی ممکن است به برونشیت حاد دچار شوند که همراه با سرفه و دفع خلط در طی سرماخوردگی می باشد. برونشیت حاد معمولاً همراه با تب نیست. ادامه مطلب
برداشت حجم های زیادی از نیتروس اکسایدN2O در زمان القای بیهوشی باعث بالا رفتن غلظت و اثرات گاز ثانوی می شود به هنگام بهبودی از بیهوشی ، بیرون ریختن حجم های زیادی از نایتروس اکساید می تواند موجب پدیده ای شود که فینک آن راآنوکسی انتشاری نامید . این حجم ها میتوانند به دو طریق ایجاد هیپوکسی کنند . اول اینکه ، آنها ممکن است به طور مستقیم روی اکسیژن رسانی به وسیله جابجایی اکسیژن تاثیر بگذارند . دوم اینکه ، با رقیق کردن دی اکسید کربن آلوئولی ، آنها ممکناست موجب کاهش محرک تنفسی و لذا تهویه شوند . هر دوی این اثرات نیاز به حجم های زیادی از نایتروس اکساید دارند تابه داخل آلوئولها آزاد شوند . چون حجم های زیادی از نایتروس اکساید فقط در 5 تا 10 دقیقه اول بهبودی آزاد می شوند این مرحله ای است که بیشترین نگرانی را به وجود می اورد . این نگرانی با این موضوع شدت بیشتری به خود گرفته که5 تا10 دقیقه اول بهبودی ممکن است زمان بیشترین تضعیف تنفسی نیزباشد . به همین دلایل ، بسیاری از متخصصین بیهوشی اکسیژن 100% را برای 5 تا 10دقیقه اول زمان بهبودی تجویزمی کنند . این روش می تواند به ویژه در بیمارانی به کار رود که از قبل مبتلا به بیماریهای ریوی بوده اند یا در افرادی که احتمال تضعبف تنفسی در بعد از عمل برای آنها وجود دارد ( مثلا بعد از یکروش بیهوشی با نایتروس اکساید و مخدر ) . منبع:میلر2010
نام ژنریک : سدیم تیوپنتال
منبع:http://hoshbari87.blogfa.com/
نام تجاری : پنتوتال - نسدونال
فرمولاسیون :
متابولیسم :
نیمه عمر دارو 11.5 ساعت است . در کبد متابولیزه شده و به متابولیت ها و مقداری هم تغییر نیافته از کلیه دفع می شود . 85-75 درصد با آلبومین باند شده و اگر بیمار هایپوآلبومینی داشته باشد ، بیمار سریعتر بیهوش می شود و در نتیجه باید داروی کمتری بگیرد . اگر ph خون بالا باشد داروی کمتری با پرتئین باند شده و قدرت دارو بیشتر می شود . با هیپرونتیلاسیون آلکالوز ایجاد شده و بنابراین اثر دارو بیشتر می شود .
دوز :
بطور معمول دوز آنmg/kg 5-3است ، در افراد پیر و مسن دوز دارو mg/kg 3-2.5 و در کودکانmg/kg 6 می باشد . اگر رفلکس eye lash مثبت بود ، در حدود100-50 میلی گرم دارو را بار دیگر تزریق می کنیم .
اثرات :
1- عصبی مرکزی : حدود 30 ثانیه پس از تزریق سبب بیهوشی شده و بیشترین اثر را روی سیستم عصبی مرکزی دارد و سبب کاهش spinal cord reflex شده و اثر هیپنوتیک خوبی داشته ولی بیدردی آن کم است و نمی توان بیمار را با آن به surgical stage رساند مگر با دوز بالا . پنتوتال باعث کاهش میزان متابولیک مغزی شده که این کاهش اکسیژن خون مغز ، سبب کاهش جریان خون مغزی می شود و در نتیجه فشار داخل جمجمه ای کاهش می یابد . معمولا" هوشیاری پس از 5 تا 10 ثانیه برمی گردد . نسدونال یک داروی ضد تشنج نیز است . پنتوتال هم سمپاتیک و هم پاراسمپاتیک را بلوک کرده ولی سمپاتیک را بیشتر بلوک می کند و در نتیجه بیمار برادیکارد می شود .
2- قلب و عروق : سبب کاهش قدرت انقباضی قلب ، کاهش مقاومت عروق محیطی و کاهش ضربان قلب شده و در نتیجه باعث کاهش فشار خون می شود . افت فشار خون در بیماران هیپوولمیک و یا بیمارانی که داروی مخدر گرفته اند ، شدیدتر است . نسدونال بعلت کاهش فشار خون موجب تاکیکاردی رفلکسی می شود .
3- تنفسی : سبب دپرسیون تنفسی می شود ، چون مغر در حالت عادی به فشار دی اکسید کربن شریانی حساس است و تیوپنتال سبب کاهش حساسیت مغز به فشاردی اکسید کربن شریانی می شود ، که حتی ممکن است باعث آپنه نیز شود .این دارو تن عضلات برونش را افزایش داده ولی برونکواسپاسم با آن نادر است . 4- عضلات اسکلتی : در دوز بالا سبب کاهش تن ماهیچه ای شده که علت آن کاهش رفلکس طناب نخاعی است ولی بر روی neuromuscular junction تاثیری ندارد .
5- رحم : در دوز عادی اثری بر روی رحم نداشته ولی در دوز بالا سبب کاهش تن رحم می شود . نسدونال از جفت عبور کرده و سبب دپرسیون تنفسی نوزاد می شود . اگر نسدونال با دوزmg/kg 4 یا کمتر داده شود باعث تضعیف نوزاد نمی شود ولی با دوزmg/kg 8 سبب دپرسیون تنفسی نوزاد می شود . 6- چشم : فشار داخل چشمی را حدود 40 درصد کاهش می دهد . سبب گشادی مردمک شده ولی بعدا" باعث تنگ شدن مردمک می شود . light reflex تا مرحله surgical stage وجود دارد ولی رفلکس eye lash، eye lid و conjunctiva از بین می رود .
عوارض جانبی :
کاهش فشار خون و برادیکاردی (در بیماران هیپوولمیک کاهش فشار خون بیشتر است) - تضعیف تنفسی - نکروز بافت و آسیب به عصب (اگر عضلانی تزریق شود) - اگر داخل شریان تزریق شود باعث نکروز و اسپاسم شریان شده و سبب رنگ پریدگی و تاول آن قسمت می شود (برای درمان از گشادکننده های عروق استفاده می شود و همچنین پاپاورین نیز تزریق می شود) - اسپاسم برونش و حنجره (در بیماران مبتلا به آسم بهتر است داده نشود ولی منع مصرف مطلق ندارد ) - واکنش آلرزیک به دارو
کاربرد :
القاء بیهوشی(indaction) - نگهداری بیهوشی (maintenance) - درمان صرع - درمان فشار داخل جمجمه ای بالا
موارد منع مصرف :
انسداد راه هوایی - حساسیت به دارو - شانت راست به چپ ( در این صورت دارو بدون رقیق شدن وارد قلب و مغز می شود که بایستی دوز آن کاهش یابد ) - نارسایی کبد و کلیه ( دوز را کاهش نداده ، فقط آهسته تزریق می کنیم )
طبقه بندی راه هوایی (مالامپاتی) و نمای لارنگوسکوپی
تقسیم بندی راه هوایی بر اساس اندازه زبان و ساختمان قابل مشاهده گلو انجام می شود . برای انجام این معاینه بیمار را در وضعیت نشسته قرار داده و در حالی که سرش را در وضعیت خنثی نگه داشته است ، دهانش را تا حداکثر ممکن باز می نماید و زبان خود را تا حد امکان بیرون می آورد . بیمار در هنگام معاینه نباید «آ» بگوید ، چون منجر به اشتباه در کلاسبندی راه هوایی وی می شود .این معاینه قبل از عمل و بیهوشی جهت پیش بینی سهولت لوله گذاری نای انجام می پذیرد . این طبقه بندی بوسیله دیدن ساختمان های حلق می باشد که به آن طبقه بندی مالامپاتی نیز می گویند . بنابراین راه هوایی را به چهار کلاس تقسیم می کنند :
Class I : کام نرم ، چین قدامی و خافی لوزه و زبان کوچک دیده می شود . Class II : چین های لوزه و نوک زبان کوچک توسط قاعده زبان مخفی می شود . Class III : تنها کام نرم و قاعده زبان کوچک قابل مشاهده است . Class IV : حتی کام نرم هم قابل مشاهده نیست . بین عدد مالامپاتی و انچه در لارنگوسکوپی مستقیم دیده می شود و سهولت اینتوباسیون رابطه مستقیم وجود دارد . نمای ورودی گلوت هنگام لارنگوسکوپی مستقیم بصورت زیر درجه بندی می شود : Grade 1 : سوراخ گلوت بطور کامل قابل رویت است . Grade 2 : فقط بخش خلفی ورودی گلوت قابل مشاهده است . Grade 3 : نتها نوک اپی گلوت قابل مشاهده است و هیچ قسمتی از گلوت دیده نمی شود . Grade 4 : حتی اپی گلوت هم قابل مشاهده نیست . اگر در معاینه زبان کوچک بطور کامل دیده شود ، کلاس یک راه هوایی و درجه یک نمای لارنگوسکوپی است و لوله گذاری نای آسان می باشد . اگر در معاینه بیمار کام نرم دیده نشود ، کلاس 4 راه هوایی و درجه 3و4 نمای لارنگوسکوپی است . لوله گذاری داخل نای توسط لارنگوسکوپی مستقیم غیر ممکن و یا مشکل است . منبع:http://hoshbari87.blogfa.com
شب آرامی بود می روم در ایوان، تا بپرسم از خود زندگی یعنی چه؟ مادرم سینی چایی در دست گل لبخندی چید ،هدیه اش داد به من خواهرم تکه نانی آورد ، آمد آنجا لب پاشویه نشست پدرم دفتر شعری آورد، تکيه بر پشتی داد شعر زیبایی خواند ، و مرا برد، به آرامش زیبای یقین با خودم می گفتم: زندگی، راز بزرگی است که در ما جاریست زندگی فاصله آمدن و رفتن ماست رود دنیا جاریست زندگی ، آبتنی کردن در این رود است وقت رفتن به همان عریانی؛ که به هنگام ورود آمده ایم دست ما در کف این رود به دنبال چه می گردد؟ هیچ!!! زندگی ، وزن نگاهی است که در خاطره ها می ماند شاید این حسرت بیهوده که بر دل داری شعله گرمی امید تو را، خواهد کشت زندگی درک همین اکنون است زندگی شوق رسیدن به همان فردایی است، که نخواهد آمد تو نه در دیروزی، و نه در فردایی ظرف امروز، پر از بودن توست شاید این خنده که امروز، دریغش کردی آخرین فرصت همراهی با، امید است زندگی یاد غریبی است که در سینه خاک به جا می ماند
زندگی ، سبزترین آیه ، در اندیشه برگ زندگی، خاطر دریایی یک قطره، در آرامش رود زندگی، حس شکوفایی یک مزرعه، در باور بذر زندگی، باور دریاست در اندیشه ماهی، در تنگ زندگی، ترجمه روشن خاک است، در آیینه عشق زندگی، فهم نفهمیدن هاست زندگی، پنجره ای باز، به دنیای وجود تا که این پنجره باز است، جهانی با ماست آسمان، نور، خدا، عشق، سعادت با ماست فرصت بازی این پنجره را دریابیم در نبندیم به نور، در نبندیم به آرامش پر مهر نسیم پرده از ساحت دل برگیریم رو به این پنجره، با شوق، سلامی بکنیم زندگی، رسم پذیرایی از تقدیر است وزن خوشبختی من، وزن رضایتمندی ست زندگی، شاید شعر پدرم بود که خواند چای مادر، که مرا گرم نمود نان خواهر، که به ماهی ها داد زندگی شاید آن لبخندی ست، که دریغش کردیم زندگی زمزمه پاک حیات ست ، میان دو سکوت زندگی ، خاطره آمدن و رفتن ماست لحظه آمدن و رفتن ما ، تنهایی ست من دلم می خواهد قدر این خاطره را دریابیم.
روزی که به دنیا آمدید ، ماه در چه وضعیتی قرار داشت!!؟؟آیا دوست دارید که بدونید در روز تولدتون ماه در چه فازی قرار داشته؟ برای جواب این شوال به لینک زیر برید و تاریخ تولدتون رو وارد کنید
پروستات چیست؟ پروستات غده ی كوچكی است كه پائینتر از مثانه قرار گرفته و قسمت ابتدایی پیشابراه را احاطه كرده است. پیشابراه مجرایی است كه ادرار را از مثانه به طرف خارج از بدن هدایت میكند. این غده در زیر مثانه و در محل خروج ادرار از آن و نیز در جلوی راست روده قرار دارد. پروستات طبیعی در معاینه قوام نرم دارد و فاقد توده است. این غده كه اعمال مختلفی انجام میدهد از دو قسمت تشكیل شده كه توسط یك لایه ی بافتی پوشیده شدهاند.
پروستات چه كاری انجام میدهد؟
یكی از كارهای پروستات كمك به كنترل ادرار، با وارد كردن فشار به قسمت ابتدایی پیشابراه است. همچنین پروستات، مایعی ترشح میكند كه سلولهای جنسی مرد، یا اسپرمها را فعال نگه میدارد. این مایع پیشابراه را مرطوب و لغزنده میكند. این مایع ماهیت قلیایی داشته و نیز مواد مغذیای دارد كه برای فعال باقی ماندن اسپرمها، لازم است. اعمالی كه پروستات انجام میدهد، نشان میدهد كه اگرچه بدون پروستات، تقریبا مردان نابارور هستند اما نبود آن نیز تاثیر چندانی در زندگی فرد ندارد.
منبع:hooshbaranejavan.blogfa.com
علائم بیماریهای پروستات كدامند؟ * مشكل در ادرار كردن، احساس فوریت و یا تكرر ادرار. * خون در ادرار و یا مایعات دستگاه تناسلی. * سوزش ادرار یا ادرار دردناك. * مشكل در فعالیت جنسی طبیعی. * سفتی و درد متناوب در پایین كمر، لگن یا بالای رانها. * بند آمدن ادرار یا قطره قطره آمدن ادرار. چه بیماریهایی پروستات را درگیر میكند؟ سه گروه بیماری پروستات را تحت تاثیر قرار میدهد: * بزرگ شدن خوش خیم پروستات * التهاب پروستات یا پروستاتیت * سرطان پروستات، كه یك سوم مردان را تهدید میكند. بزرگشدن خوش خیم پروستات چیست؟ در مردان جوان، پروستات تقریبا به اندازهی یك گردو است. با افزایش سن اندازهی این غده نیز افزایش مییابد. به این افزایش اندازه، بزرگ شدن خوش خیم پروستات BPH)) گفته میشود. از چه زمانی آغاز میشود؟ این فرایند از 30 سالگی شروع میشود و اغلب موارد بعد از 50 سالگی علائم پدیدار میشوند. بزرگ شدن پروستات كه بیشتر در افراد مسن دیده میشود علائمی ایجاد میكند. چه علائمی ایجاد میكند؟ پروستاتی كه بزرگ شدهاست میتواند به قسمت خروجی مثانه و به ابتدای پیشابراه فشار وارد كند. این اتفاق منجر به ایجاد مشكلاتی در ادرار كردن میشود. جریان ادرار آهستهشده و تكرر ادرار ایجاد میشود كه به خصوص بیشتر در شبها رخ میدهد. ممكن است احتباس ادراری روی دهد. مشكلات جدیتری مانند عفونت مجاری ادراری و یا انسداد كامل پیشابراه و آسیب به كلیهها نیز در مواردی ممكن است ایجاد شود. شیوع آن چقدر است؟ این بیماری بسیار شایع است. نیمیاز مردانی كه بالای 50 سال دارند علائمیاز بزرگی پروستات را نشان میدهند اما 10% آنان به مداخلات دارویی و جراحی نیاز پیدا میكنند. بزرگی پروستات با معایناتی كه پزشك انجام میدهد تشخیص داده میشود. آیا این بیماری با سرطان ارتباطی دارد؟ نه. این بیماری كاملا خوشخیم است و ارتباطی با سرطان پروستات ندارد. التهاب پروستات چیست؟ این بیماری بیشتر در مردان جوان تا میانسال رخ میدهد. متناوباً درد ایجاد میشود و تشخیص آن به دلیل اینكه علائم، در افراد مختلف متفاوت است، مشكل است. ممكن است در هنگام ادرار كردن سوزش یا درد ایجاد شود و مثانه كاملاً خالی نشود كه این علائم در بیماریهای دیگر نیز دیده میشود. 10تا 12 درصد از مردان این علائم را تجربه میكنند. سرطان پروستات چیست؟ سرطان پروستات، رشد بدخیم سلولهای پروستات است كه معمولاً آهسته و در درون پروستات در طی سالها رشد میكند و در این مدت علائم كمی ایجاد میكند. اما به مرور زمان به بیرون از پروستات گسترش مییابد. ممكن است به بافتهای دورتر مانند استخوانها، ریهها و كبد نیز دستاندازی كند. علائم و نشانهها به میزان پیشرفت بیماری بستگی دارد. این بیماری شایعترین بدخیمیمنجر به مرگ، بعد از سرطان ریه است. عوامل مستعد كننده عبارتند از: * سن، بیش از 70% مردان مبتلا، بالای 65 سال دارند. * رژیم غذایی * عوامل ژنتیکی، در واقع اگر اقوام نزدیك فرد مبتلا باشند خطر ابتلا افزایش مییابد. پیشگیری از سرطان پروستات 1_ به مردان بالای 40 سال برای غربالگری این بیماری، سالیانه آزمایش( PSA از طریق آزمایش خون) و معاینه توسط پزشک توصیه میگردد. 2 _ رعایت رژیم غذایی : بر اساس تحقیقات اخیر دیدهشدهاست که مصرف بعضی از مواد غذایی مانند سلنیوم، ویتامین D، سویا، چای سبز، لیکوپن (ماده موجود در گوجه فرنگی ) در پیشگیری و حتی کاهش رشد این تومور موثر بوده است.
همچنین عدم مصرف بعضی غذاها مانند موادی قندی و نشاستهای و چربیها به خصوص LDL یا همان چربی مضر، جهت پیشگیری در ابتلاء این بیماری توصیه میگردد.
«اسیر» عنوان آلبومی است در سبک پاپ که هر چند هنوز بیش از دو هفته از عرضه آن در بازار موسیقی نمیگذرد اما پخش گسترده آن در سوپرمارکتها و البته نامخانوادگی صاحب اثر یعنی «قمیشی» که شباهت بسیاری دارد به نامخانوادگی یکی از خوانندگان آن سوی آب، باعث شده کنجکاوی مخاطبان برای شنیدن قطعات این آلبوم دوچندان شود.
از خدا پرسید: خدایا چرا زنها این همه گریه می كنند؟
لذت زندگی
ادیسون در سنین پیری پس از کشف لامپ، یکی از ثروتمندان آمریکا به شمار میرفت و درآمد سرشارش را تمام و کمال در آزمایشگاه مجهزش که ساختمان بزرگی بود هزینه می کرد...
این آزمایشگاه، بزرگترین عشق پیرمرد بود. هر روز اختراعی جدید در آن شکل می گرفت تا آماده بهینه سازی و ورود به بازار شود. پسر با خود اندیشید که احتمالا پیرمرد با شنیدن این خبر سکته می کند و لذا از بیدار کردن او منصرف شد و خودش را به محل حادثه رساند و با کمال تعجب دید که پیرمرد در مقابل ساختمان آزمایشگاه روی یک صندلی نشسته است و سوختن حاصل تمام عمرش را نظاره می کند!!!
روز تولد هر انسانی از روزها ی مهم زندگی او به حساب می آید. و هر تولد می تواند گفتنی های بسیاری برای اطرافیان یک انسان داشته باشد. اگر این اتفاق به نحو شگفت آور هم رخ دهد گفتنی های آن روز بیشتر خواهد کرد.
عزیزم، اگر زنده ماندی، هیچ وقت فراموش نکن که مادر با تمامی وجودش دوستت داشت.
![]() ![]() ![]() ![]()
سینمای ایران در سالی كه گذشت در سوگ 28 هنرمند خود نشست.
ادامه مطلب
علت درس نخوندن دانشجویان کشف شد
1 ) در سال ۵۲ جمعه داریم و میدانید که جمعه ها فقط برای استراحت است به این ترتیب ۳۱۳ روز باقی میماند.
۲) حداقل ۵۰ روز مربوط به تعطیلات تابستانی است که به دلیل گرمای هوا مطالعه ی دقیق برای یک فرد نرمال مشکل است.بنابراین ۲۶۳ روز دیگر باقی میماند. ۳) در هر روز ۸ ساعت خواب برای بدن لازم است که جمعا” ۱۲۲ روز میشود. بنابراین ۱۴۱ روز باقی میماند. ۴) اما سلامتی جسم و روح روزانه ۱ ساعت تفریح را می طلبد که جمعا” ۱۵ روز میشود. پس ۱۲۶ در روز باقی میماند. ۵) طبیعتا” ۲ ساعت در روز برای خوردن غذا لازم است که در کل ۳۰ روز می شود. پس ۹۶ روز باقی میماند. ۶) ۱ ساعت در روز برای گفتگو و تبادل افکار به صورت تلفنی لازم است. چرا که انسان موجودی اجتماعی است.این خود ۱۵ روز است. پس ۸۱ روز باقی میماند. ۷) روزهای امتحان ۳۵ روز از سال را به خوداختصاص میدهند. پس ۴۶ روز باقی میماند. ۸ ) تعطیلات نوروز و اعیاد مختلف دست کم ۳۰ روز در سال هستند. پس ۱۶ روز باقی میماند. ۹) در سال شما ۱۰ روز را به بازی می گذرانید. پس ۶ روز باقی میماند. ۱۰) در سال حداقل ۳ روز به بیماری طی میشود و ۳ روز دیگر باقی است. ۱۱) سینما رفتن و سایر امور شخصی هم ۲ روز را در بر میگیرند. پس ۱ روز باقی میماند. ۱۲) ۱روز باقی مانده همان روز تولد شماست. چگونه میتوان در آن روز درس خواند؟!! نتیجه ی اخلاقی: پس یک دانشجوی نرمال نمی تواند درس بخواند.
کاکا ستاره برزیلی تیم رئال مادرید که توانست در پیروزی 6-3 تیمش مقابل والنسیا نقش بزرگی را ایفا کند، شنبه شب صاحب دومین فرزند خود شد. "ایزابل" نام دختر کاکا است که در بیمارستان آلبرت انیشتین شهر سائوپائولو متولد شد. البته کاکا در هنگام تولد دخترش حضور نداشت، اما یکشنبه صبح خودش را به سائوپائولو رساند تا دومین فرزندش را از نزدیک ملاقات کند. او دو گلی که مقابل والنسیا به ثمر رساند را به دختر زیبایش تقدیم کرد. اولین فرزند کاکا در سال 2008 متولد شد. او نام پسر خود را "لوکا" گذاشته بود و اکنون نام دخترش را ایزابل انتخاب کرده است. این هافبک برزیلی صبح امروز برای حضور در تمرینات رئال مادرید پیش از بازی لیگ قهرمانان اروپا برابر بارسلونا به اسپانیا بازگشت.
لوله گذاری تراشه
این کار برای
انواع لارنگوسکوپ
ملاحظات خاص در لوله گذاری تراشه:
شاخص هایی که نشان میدهد لوله گذاری آسان است یا مشکل؟
-فک تحتانی جلو آمده(دیدن حنجره را دچار اشکال میکند-تیغه بزرگتر یا تیغه مستقیم بهتر است)
-عدم توانایی در باز کردن دهان(آنکلیوزمفصل گیجگاهی فکی و یا تریسموس- پیش آگهی خوب نیست-لوله گذاری مشکل است -بهتر است در حالت بیداری و اسپری لیدو کایین لوله گذاری شود و رفلکس بلع از بین نرود)
-دهان کوچک که لارنگوسکوپ فضای مانده را پر می کند
-دندان های جلو آمده یا شل بودن آنها(هیچگونه فشار به آنها وارد نشود واز نظر خطر شکستن دندان ویا افتادن به حلق مشاوره دندانپزشکی قبل از عمل الکتیو بهتر است.در موارد اورژانس اگر بیمار هوشیار است توضییح داده شود که احتمال دارد که دندان شل صدمه ببیند.)
چاقی و کوتاه بودن گردن(حنجره بالاتر از محل طبیعی قرار میگیرد و استفاده از استیلت ممکن است سودمند باشد
عوارض لوله گذاری تراشه
آسیب به لب ها-شکستن دندان-خراشیدگی حلق-کنده شدن بافت آدنویید-خونریزی زیر مخاطی تار های صوتی-خونریزی از بینی-آمفیزم مد یاستین یا زیر جلدی-پنوموتراکس-ورم حنجره وادم تراشه و عفونت راه هوایی-حساسیت به ژل لوبریکانت-زخم تار های صوتی -زخم مخاط قدامی تراشه به خاطر تحریک و حرکت لوله -فلج تار های صوتی -آسپره نمودن بیمار-لذا لوله گذاری توسط فرد ماهر و بدن اعمال خشونت انجام شود.
نحوه لوله گذاری تراشه:
ارتفاع تخت را صورت بيمار درسطح گزيفوييد ما قرار گيرد.زير سر افراد بزرگسال يك بالش كوچك قرار دهيد و در پوزيشن sniffing (پوزيشني كه در اين حالت راه هوايي مستقيم و ديد خوبي دارد) قرار دهيد. لارنگوسكوپ را در دست چپ بگيريد (انگشتان به صورت پلكاني در دسته و تيغه قرار ميگيرد)وهرگز به صورت مشت بسته در دست نگيريد سپس با استفاده از انگشت شست و اشاره دست راست آرواره ها را از هم جدا كنيد تا لبها بين لارنگوسكوپ و دندانها فشرده نشود.تيغه از كنار راست زبان عبور دهيد و كم كم به سوي مركز و طرف چپ هدايت كنيد (زبان جارو ميشود) نوك تيغه لارنگوسكوپ بين اپي گلوت و قاعده زبان قرار گيرد و حالا بدون فشار به دندان ها و اهرم كردن لارنگوسكوپ به بالا وجلو برده شود كه در اين حالت ليگامانهاي هيپو گلوتي كشيده مي شود و اپي گلوت به بالا وبه طرف تيغه خم مي شود حالا گلوت را ميبينيد و بآساني لوله گذاري را مي توانيد انجام دهيد .فقط كافي است كاف لوله تراشه از گلوت عبور كند . كنترل صداي تنفسي ريتين با فشرده بگ و اطمينان از صحت كار و فيكس كردن درست لوله تراشه.هرگز اعتماد بنفس خود را از دست ندهيد چون شما راه باز كردن راه هوايي و حفظ آنرا ميدانيد .موفق باشيد.
مدت زمان لوله گذاري تراشه
يك دقيقه است. يا اينكه نفس خود را حبس كنيد زماني كه خودمان نياز به تنفس مجدد پيدا كرديم بايد سعي در لوله گذاري را خاتمه وپس از o2 تراپي مجددا" سعي كنيم.هرگز بيمار هيپو كسي را تحمل نكند.يك ايروي مناسب نيز در دهان قرار دهيد .
لوله گذاري تراشه در اطفال
چند تفاوت در آناتومي اطفال وجود دارد كه لوله گذاري را مشكل ميكند:
زبان بزرگ-گردن كوتاه-فك تحتاني كوچك-تارهاي صوتي در محلي بالاتر (محاذات c4) قراردارد ولي در بالغين در محاذات c6 .-اپي گلوت باريك و دراز و U شكل كه با تار هاي صوتي زاويه 45 درجه ميسازد.
باريكترين قسمت در قسمت غضروف كريكوييد است(به همن علت در اطفال از لوله تراشه بدون كاف استفاده ميشود چون با پر كردن كاف به اين ناحيه فشار وارد شده باعث ادم و انسداد مجرا ميگردد . لوله تراشه بدون كاف تا 8 سالگي مورد استفاده قرار مي گيرد(در بالغين باريكترين قسمت ناحيه تار هاي صوتي است) ضمنا" تنفس در نوزادان از را ه بيني است و اساسا" ديافراگماتيك (هواي اضافه اگر وارد معده نوزاد شود مستعد اختلال تنفسي ميشود).از لارنگوسكوپ تيغه مستقيم در نوزادان و شير خواران استفاده ميشود(ميلر شماره صفر براي نوزادان و يك براي شير خواران).ماسك رندل بيكر ساكrendel-baker-soucec بدون بالشتك در نوزادان به دليل نداشتن فضاي مرده بهتر است.snifing position بهترين است واكستانسيون زياد باعث اشكال در ديدن حنجره مي شود و به جاي كاف از پگ حلقي استفاده ميشود (گاز نمدار طوري كه حتي يك قطره آب از آن نچكد).
منبع:ehay2010.blogfa.com
LARYNGEAL MASK AIRWAY یا ماسک حنجره ای از یک ماسک پهن با یک کاف قابل باد شدن و یک تنه انعطاف پذیز با ID ٬ ۱۵ میلی متر استاندارد تشکیل شده است که می توان به لوله های دستگاه ونتیلاتور ٬ آمبوبگ و سیستم های بیهوشی وصل کرد . ماسک حنجره ای در سایز های مختلف وجود دارد که می توان آن را در سنین مختلف استفاده کرد . سایز مناسب برای بزرگسالان ماسک شماره ۴ می باشد .
این راه هوایی اغلب برای بیمارانی که در لوله گذاری معمولی مشکل داشته باشند و یا اینکه لوله گذاری غیر ممکن بوده است اندیکاسیون دارد و در مقایسه با لوله گذاری نای در غلظت های پایینتر داروهای بیهوشی تحمل پذیر تر است و احتمال ورم گلو نیز کمتر می باشد . با استفاده از این روش به جای اینتوباسیون می توان از عوارض شدید و احتمالی لارنگوسکوپی و لوله گذاری رهایی جست . یکی دیگر از کاربردهای LMA استفاده به عنوان راهنما برای لارنگوسکوپ فایبراوپتیک می باشد . ولی کاربرد این ماسک در محدودیت حرکات گردن یا تنگ بودن دهان امکان پذیر نیست . برای جایگذاری لارنژیال ماسک نیازی به لارنگوسکوپ نیست و می توان با قرار دادن سر و گردن در همان پوزیشن معمول برای لوله گذاری تراشه در حالی که زاویه آن به پشت زبان و متوجه عقب میباشد گذاشته می شود . البته روش دیگری نیز وجود دارد که برخی آنستزیست ها ترجیح می دهند که LMA را به سبک ایروی دهانی جایگذاری کنند . قبل از اقدام به جایگذاری باید از خال بودن کاف مطمئن شویم و بهتر است ماسک را با سرم فیزیولوژیک خیس کرد تا حرکت آن به سمت گلوت تسهیل شود . LMA به صورت کورکورانه در ریشه هایپوفارنکس قرار داده به صورتی که قسمت ماسک باز کننده راه هوایی در برابر سوراخ گلوت قرار بگیرد و هوا را به سمت ریه ها هدایت کند و کاف باد شده تا حدی راه مری را سد می کند . پس از جایگذاری ٬ بدون نگه داشتن ماسک حنجره ای ٬ بادکنک (کاف) آن را با ۳۰-۱۰ میلی لیتر هوا باد می شود . در این صورت معمولا حدود ۱.۵ سانتیمتر بالاتر از محل تنظیم اولیه ثابت می گردد . بعد از مطمئن شدن ٬ کیفیت ونتیله شدن بیمار و سمع صداهای تنفسی اقدام به فیکس LMA به لب بالا بوسیله چسب یا باند می کنند . بر آمده شدن جزئی بافت های قدام گردن که روی حنجره را می پوشاند ٬ نشاندهنده وجود ماسک در محل می باشد که در هنگام باد کردن کاف قابل لمس و رویت است . با لارنژیال ماسک ونتیلاسیون ریه امکان پذیر است ٬ هر چند که رسیدن به این هدف در مقایسه با لوله گذاری تراشه کافدار کمتر قال پیش بینی است . همچنین جهت تهویه با فشار مثبت راه هوایی به میزان ۳۰-۲۵ سانتیمتر آب کمتر قابل اطمینان است . عیب عمده استفاده از این ماسک عدم حفاظت کامل در مقابل اشتنشاق محتویات معده می باشد .
منبع:ehay2010.blogfa.com
|
|
[ فالب وبلاگ : ایران اسکین ] [ Weblog Themes By : iran skin ] |